Adoptieplechtigheid op 11 mei 2024

De VZW België-Canada organiseert op zaterdag 11 mei 2024 haar jaarlijkse adoptieplechtigheid waarbij dit jaar 110 graven van gesneuvelde soldaten worden geadopteerd door individuele adoptiepeters en -meters, families, verenigingen of openbare instanties.

Wij nodigen u hierbij vriendelijk uit voor deze plechtigheid die zal plaatsvinden op de Canadese militaire begraafplaats te Adegem, in aanwezigheid van verschillende binnen- en buitenlandse burgerlijke en militaire hoogwaardigheidsbekleders.

Het programma is als volgt:

15:00 uur: start van de plechtigheid (*):

  • Verwelkoming van de aanwezigen, toespraken.
  • Bloemenhulde gevolgd door de Last Post, Act of Remembrance en de Kohima Epitaph.
  • Overhandiging van de adoptieoorkondes aan de peters en meters.
  • Nationale hymnes van Canada, Polen, Frankrijk en België.

Na de plechtigheid krijgen de adoptiepeters en -meters de gelegenheid om het door hen geadopteerde graf te bezoeken, om de soldaat die daar begraven ligt de eer te betuigen die hij verdient en, indien gewenst, bloemen neer te leggen bij het graf. Er mogen enkel verse bloemen (zonder verpakking en bij voorkeur een wit/rood boeket) bij de graven worden neergelegd.

Voor deelname aan de plechtigheid op de Canadese militaire begraafplaats en om alles organisatorisch in goede banen te leiden, vragen wij u vriendelijk om uw aanwezigheid te bevestigen via pr@belgiumcanada.net, dit met vermelding “Plechtigheid adoptie, naam en aantal aanwezigen”.

Indien u wenst deel te nemen aan de receptie in de Edezaal van het gemeentehuis te Maldegem, Marktplaats 7, dan vragen wij u voor een bijdrage van €15 per persoon. Betaling kan via overschrijving naar de rekening van

VZW België-Canada
IBAN BE15 1030 4206 5130
met vermelding van “Receptie adoptie, Naam + aantal personen”
Uw betaling geldt als bevestiging van uw inschrijving aan de receptie.

Gelieve uw aanwezigheid op de plechtigheid en/of receptie ten laatste op 6 mei 2024 te bevestigen.

Graag danken wij u bij voorbaat voor uw deelname en zeer gewaardeerde medewerking.